Децата и тяхната безопасност на пистата

Бъдете внимателни когато сте с деца на ски пистата

С настъпването на зимата, идват и различните предизвикателства, с които се сблъсква всяко семейство. Децата и тяхната безопасност на пистата е много тънък момент по отношение на нашето хоби – карането на ски. Доколко можем да превърнем карането на ски в нещо, от което не трябва да се боим, а да се чувстваме подготвени по отношение на нашите деца. Трябва да помислим сериозно за тяхната безопасност и тяхната ски екипировка

Когато отиваме на ски, ние трябва да бъдем подготвени за зимната обстановка, а грижата за нашите деца е една от тях!

Затова тук ще дадем няколко добри съвета как да се погрижим за децата и тяхната безопасност на пистата. Това може да  помогне на родителите , спазвайки условията на ски пистите.

Закаляването е важно за децата!

Трябва да знаем, че в планината, където сме на открито, за разлика от затворените помещения, вирусите не могат да съществуват и по този начин, ние можем да калим нашите деца и да ги подготвим за настъпващите зимни вируси.

Ски облеклото

Дрехите и екипировката са важна част от подготовката на нас самите и на нашите деца в условията на ски пистите. Без подходящо облекло, може да се окаже, че децата ни могат да се простудят и вместо да ги каляваме, да се наложи да ги водим по лекари. Затова погрижете се вашите деца да бъдат облечени топло.

Ски учител е задължително за начинаещите

Осигурете на детето по възможност, обучителен урок, който да му помогне да се запознае със ските. Да разбере какви са условията и начинът, по който трябва да се държи на пистата.

Както знаем, децата са „определили“ нас родители не за учители, а за техни родители, и така много трудно можем да ги научим на това, което искаме да разберат за ски спусканията, пистите и общо взето за този спорт. Затова е препоръчително детето да бъде обучавано от квалифициран служител, който да разясни всички неясноти по отношение на ски спорта.

Карането на ски – спорт с възпитателна цел

Родителите трябва да знаем, че децата е добре да бъдат запознати със зимните спортове от детските години. Не се притеснявайте и смело дерзайте по ски пистите на България. Бъдете сигурни, че вашето дете ще се забавлява, ще започне да свиква със снега и зимните условия и ще има възможността да се подготви за неговата ски дейност в бъдеще. Знайте, че може да оформите у детската му личност желанието именно за този вид спорт. Карането на ски може да оформи възпитателна  подготовка у детето и по този начин ще се научни да обича спорта.

А както знаем – СПОРЪТ Е ЗДРАВЕ, НЕ СПИРАЙТЕ ДА СПОРТУВАТЕ И ДА СЕ ДВИЖИТЕ!!!

1 Comment

Add Your Comment