Как да изберем подходящо ски облекло

Какво е важно да знаем, когато избираме подходящо ски облекло за себе си или за нашите деца

Карането на ски е продиктувано от нуждата да бъдем с подходящо ски облекло. Но не чак толкова, че да не можем да се движим. Затова обръщаме внимание на важните части от екипировката, които трябва да бъдат неотлъчно с нас, когато се отправяме към пистата!

Подходящо ски облекло е от особено значение за един скиор

Долнище или грейка – тази част от екипировката е важно да бъде непромокаема. Когато избираме долнище, задължително търсим знак за не пропускливост на вода. Това ще ни помогне да останем сухи!

Яке – за него важи с пълна сила същото като при долнището, важно е да е непромокаемо.

Ръкавици  – това е важна част от екипировката, защото ръцете са тази част от тялото на човек, която измръзва най-лесно и това води до настиване. Важно е ръкавиците да са по възможност скиорски, или поне да имаме два чифта.

Термо бельо – не е задължително, но е практично и удобно. Дори и да нямаме термо бельо, може да се използват чорапогащници, клинове или бодита. Важно е да се знае, че не трябва да се навличате с няколко ката дрехи, защото това пречи на вашите движения и не винаги помага.

Чорапи – по възможност дебели и скиорски чорапи, дълги, за да топлят краката ви и нагоре по тялото, защото те често се смъкват и остават краката ви незащитени. В никакъв случай повече от 1 чифт!

Дрехи под якето – ако времето не е много студено, пуловер и термо бельо са достатъчни дрехи, за под якето, затова не се навличайте под якето, това може да ви изиграе лоша шега и да настинете, защото сте се изпотили.

Очила  –  важен атрибут, защото слънцето в планината е много ниско.

Шапка – зимна, няма значение каква.

Крем за лице и балсам за устни – това е важна част от екипировката, която служи за грижата за нашето лице.

Избирайте правилно своята екипировка! Целта е по време на вашето ски каране да сте защитени и да се чувствате комфортно и удобно. Изживейте пълноценно времето си на пистата, създавайки си приятни спомени, за които ще се спомняте с усмивка!

1 Comment

  • Mark
    Posted септември 10, 2022 at 3:25 am 0Likes

    Thanks for your blog, nice to read. Do not stop.

Add Your Comment